O noua intrebare la interviul de angajare: Am vazut asta pe pagina ta de Facebook. Cum explici?

Imagine

Poti sa te astepti la interviul de angajare ca recrutorii sa iti spuna: “Am vazut pe pagina ta de Facebook urmatorul lucru… Ce poti sa ne spui despre asta?

Din ce in ce mai multi angajatori din Romania folosesc retelele sociale sau blogurile pentru a afla informatii despre candidati, in timp ce un numar tot mai mare de persoane aplica la joburi prin intermediul telefonului mobil.

Aproximativ 24% dintre angajatori au recrutat prin intermediul Facebook si alti 12% au folosit blogul companiei in procesul de recrutare, potrivit unui sondaj Bestjobs.ro.

In acelasi timp, chiar daca nu au recrutat pana acum prin social media, 36% dintre recrutori au in plan si acest tip de identificare a viitorilor angajati. Doar 26% dintre firme au declarat ca nu au incredere in aceste platforme online.

Un sondaj asemanator arata ca 38% dintre angajatori cauta, inaintea unui interviu de recrutare, informatii despre candidat pe retelele de socializare, in timp ce 16% dintre companii spun ca vor face acest lucru pe viitor.

O alta tendinta pe piata muncii este, potrivit Bestjobs, utilizarea telefoanelor mobile in procesul de aplicare. Tot mai multi candidati vor sa fie printre primii inscrisi pe listele pe care angajatorii le fac, astfel incat isi trimit CV-ul “instant”, de pe telefonul mobil. Numarul aplicarilor de pe telefonul mobil a crescut de la 13.000 in august la 30.000 in octombrie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s